forrás: http://www.izletes.hu/leves/zoldseg/8607
Kamillás-citromos karfiolleves recept
» 1,2 l zöldségalaplé
» 6 kamillatea-filter
» 1 nagy karfiol
» 25 g vaj
» 1 hagyma
» 2 összevagdalt zellerszár
» 1 citrom leve
» só és bors
» A díszítéshez:
» kamillavirágok
» apróra vágott snidling
» citA zöldséglevesbe rakjuk a teafiltereket és 5 percig így főzzük, azután a filtereket kidobjuk. Majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és negyed óráig pároljuk.
A felvágott hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd a zellert is hozzádolgozzuk. A karfiollal együtt botmixerrel összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük, a citrom levével pikánssá tesszük.
Tálaláskor apróra vágott snidlinget, kamillavirágot szórunk a tetejére és még citromkarikákkal is díszítjük.
romkarikák