Hozzávalók:
15 dkg mogyorós csók, 12 dkg vaj, 28 g zselatin, 1 citrom, 500 g joghurt, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 275 g tejszín, 50 dkg málna, a forma kikenéséhez: kevés olaj, a díszítéshez: tejszínhab, mogyorós csók és málna
Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, olajjal kikent 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk.
Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elvegyítjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 ek. joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurtba dolgozzuk, és dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk. Azután óvatosan beleforgatunk 25 dkg málnát, majd egyenletesen a tortalapra simítjuk. Kb. 1 órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
A maradék málnát és 5 dkg cukrot állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, átszűrjük, és közben a levet felfogjuk. Végül a vízben feloldott zselatint elvegyítjük a langyos málnalével, és egyenletesen a tortára csurgatjuk. Éjszakára, de legalább 6 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül fogyasztás előtt ízlés szerint kidíszítjük. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
15 dkg mogyorós csók, 12 dkg vaj, 28 g zselatin, 1 citrom, 500 g joghurt, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 275 g tejszín, 50 dkg málna, a forma kikenéséhez: kevés olaj, a díszítéshez: tejszínhab, mogyorós csók és málna
Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, olajjal kikent 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk.
Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elvegyítjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 ek. joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurtba dolgozzuk, és dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk. Azután óvatosan beleforgatunk 25 dkg málnát, majd egyenletesen a tortalapra simítjuk. Kb. 1 órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
A maradék málnát és 5 dkg cukrot állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, átszűrjük, és közben a levet felfogjuk. Végül a vízben feloldott zselatint elvegyítjük a langyos málnalével, és egyenletesen a tortára csurgatjuk. Éjszakára, de legalább 6 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül fogyasztás előtt ízlés szerint kidíszítjük. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kókuszos Kinder Pingvin
Ez egy nagyon finom süti, az összetevői már bizonyítják is ezt. Annak ellenére, hogy talán bonyolultnak tűnhet az elkészítése, nem egy komplikált sütemény. A sütik lajstromában valahol az első 10 között van, szerintem.
(a recept Illeskrisztől van)
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
10 dkg liszt,
1/2 sütőpor,
2 dkg keserű kakaópor,
2 ek. olvasztott vaj,
2 ek. víz,
12 dkg cukor.
(a recept Illeskrisztől van)
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
10 dkg liszt,
1/2 sütőpor,
2 dkg keserű kakaópor,
2 ek. olvasztott vaj,
2 ek. víz,
12 dkg cukor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit, belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. Mivel nagyon vékony a piskóta, cérna segítségével lapjában félbe vágjuk. Krém: 1 tubus sűrített tej, 2 dl. tejszín, 4 ek. kókuszreszelék, 2 tk. zselatin amit 6 ek. vízben megmelegítünk. A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamellizálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamellizálódott tejet. Ezzel keményre verjük. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket. Megtöltjük a krémmel a piskótát, csokival bevonjuk és kókusszal díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit, belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. Mivel nagyon vékony a piskóta, cérna segítségével lapjában félbe vágjuk. Krém: 1 tubus sűrített tej, 2 dl. tejszín, 4 ek. kókuszreszelék, 2 tk. zselatin amit 6 ek. vízben megmelegítünk. A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamellizálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamellizálódott tejet. Ezzel keményre verjük. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket. Megtöltjük a krémmel a piskótát, csokival bevonjuk és kókusszal díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Csokis-tejszínes sütemény
·
·
Hozzávalók:
· A krémhez:
· 8 dl habtejszín
· 3,75 dkg (1,5 csomag) zselatin
· 3,75 dl tej
· 4-5 csomag vaníliás cukor
· 4-5 evőkanál cukor
· A tésztához:
· 1 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
· 1 csomag sütőpor
· 4 dkg keserű kakaópor
· 30 dkg liszt
· 8 dkg olvasztott sütőmargarin
· 6 evőkanál víz
· 20 dkg cukor
· 8 tojás
· A mázhoz:
· 25 dkg étcsokis tortabevonó
· 8 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha margarint hozzáadjuk, és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk, és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve. A tepsit (kb. 30x35-ös) kikenjük, lisztezzük. A massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve kis lángon addig főzzük, amíg a zselatin elolvad. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan, amíg a krém meg nem köt, rásimítjuk az egyik tésztára, majd rátesszük a másik lapot úgy, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk. Hideg helyen legalább 2 órát pihentetjük. A mázhoz a csokoládét és a margarint megolvasztjuk, és rásimítjuk a sütire
A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve kis lángon addig főzzük, amíg a zselatin elolvad. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan, amíg a krém meg nem köt, rásimítjuk az egyik tésztára, majd rátesszük a másik lapot úgy, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk. Hideg helyen legalább 2 órát pihentetjük. A mázhoz a csokoládét és a margarint megolvasztjuk, és rásimítjuk a sütire