Forrás: http://www.receptbazar.hu/index.php?page=recept&id=20
Süllő zöld morzsában
Hozzávalók:
4 személyre:
4 db (300 g-os) süllő (vagy 2 nagyobb), 4 szelet sós kétszersült, 1 citrom, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 ágacska friss rozmaring, 4-5 zsályalevél, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors
Elkészítés:
A megtisztított halakat megmossuk, lecsepegtetjük. A kétszersültet diódarálóban megdaráljuk, a petrezselymet, a rozmaringot, a zsályát és a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a morzsával. A halak hasüregét meghintjük sóval, borssal, néhány csepp citromlével és olajjal, kissé összenyomjuk, kívül is vékonyan megkenjük olajjal, majd a zöld morzsába hempergetjük, ügyelve, hogy mindenütt fedje a „köpeny”. Kiolajozott tepsibe vagy hosszúkás tűzálló tálba tesszük, a megmaradt morzsát a tetejére és mellé szórjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit erősebb tűzön (190-200°C) kb. 20 percig, illetve addig sütjük, amíg szép aranysárgára pirul a teteje. Két sütőlapát segítségével előmelegített tálra csúsztatjuk, citromkarikákkal, petrezselyemmel díszítjük. Pirított vagy vajas, petrezselymes burgonyát, vegyes salátát kínálhatunk hozzá.