Forrás: http://www.mindmegette.hu/mexikoi-chilis-bab.recept
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált pulykahús
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
- 1 doboz fehérbab konzerv
- ketchup
- piros arany
- só
- bors
- paprika
- chili
- oregáno
- olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet (mert fémes íze van a levének) és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás: http://www.tutireceptek.hu/chilis-bab
Hozzávalók:
vöröshagyma, 30 dkg darált hú (sertés vagy marha), paradicsompüré, 30 dkg vörös bab, 30 dkg csemege kukorica, chili, só, bors, bébirépa
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, megpirítjuk, majd a hozzáadott darált húst is lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompurét és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot és a chilit. Mikor a bab majdnem puha, belerakjuk a répát és a kukoricát. Só, bors, rottyantás és már ehető is.
Tanácsok:
Erős gyomrúak figyelmébe:)
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 312 kcal
Szénhidráttartalom: 51 gramm
Zsírtartalom: 9 gramm
A receptet beküldte: Indián