HTML

Receptek Vegyesen

Mindenféle receptek

Friss topikok

  • Gorni: @Ballainé Hajdu Gyöngyi: Mint a rizst, a hajdinát is pirítani kell, mielőtt főzöd (egy-két evőkaná... (2020.02.05. 15:39) Hajdina

Linkblog

Karalábé

2010.04.23. 19:00 EvlynRoe

Forrás: http://www.tundus.hu/receptek/finom-rizotto

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemáj
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 csomag vegyes leveszöldség
  • 1 db karalábé
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma (kis fej)
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 csipetny törött bors
  • 1 csipetny majoranna
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 10 dkg reszelt sajt

 

Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, és az ugyancsak felcsíkozott csirkemájat, valamint a zöldborsót. Erős lángon kevergetve gyorsan megpirítjuk, ezután pedig hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát is. Gyengén megsózzuk, és rászórjuk a fűszereket. 3 deci vízzel felöntjük, és felforralva, fedő alatt 5 percig főzzük. Ha a rizs elkészült, a zöldséges-májas ragut ráöntjük, és villával nagyon óvatosan átkeverjük. A rizottót ismét a tűzre tesszük, és felforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, és legalább 20 percig fedő alatt hagyjuk állni. Mire az az idő eltelik, a rizs az összes folyadékot magába szívja. Tálalás előtt ismét óvatosan átkeverjük, majd a tányéron ki-ki meghintheti a reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekvegyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr441946240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása