Forrás: http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec?rid=1188;type=
Reform palacsinta
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg búzacsíra
3 tojás
1/2 l tej
só
1/2 kg alma
1 kk fahéj
1 citrom leve és lereszelt héja
folyékony vaníliaaroma
2 pohár joghurt
5 dkg dió
A lisztből, búzacsírából, tojásokból, tejből pici sóval palacsintatésztát keverünk, majd olívaolajjal kent palacsinta sütőben kisütjük. Az almát gőzben megfőzzük, hűtjük, turmixoljuk. Belecsavarjuk a citrom levét, a fele héját, belekeverünk 5 dkg búzacsírát és a többi fűszert is hozzáadjuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Mindegyiket félbe vágjuk és kissé egymás végére fektetve tepsibe rakjuk. a joghurtba keverünk egy kis reszelt citromhéjat, édesítőt és a palacsintákra öntjük. Megszórjuk 1-2 ek gorombára vágott dióval, majd az egészet átpirítjuk.
Csíráztatott lencse-búza tál - wok recept
» 20 dkg lencse
» 20 dkg tönkölybúza
» 25 dkg vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 ek. ghí
» tengeri só
» 1 kk. gyömbér
» 2 kk. curry
» 1 kk. vega-mix
A lencsét és a búzát éjszakára beáztatjuk. Utána 1 napig csíráztatjuk, majd leöblítjük.
A ghít felforrósítjuk a wokban, megfuttatjuk rajta a felszeletelt hagymát és a felaprított fokhagymát, majd a kicsírázott lencsét és búzát. sóval és fűszerekkel ízesítjük, majd vizet adunk hozzá. 25-30 perc alatt készre pároljuk.
Párolt zöldséggel tálaljuk