HTML

Receptek Vegyesen

Mindenféle receptek

Friss topikok

  • Gorni: @Ballainé Hajdu Gyöngyi: Mint a rizst, a hajdinát is pirítani kell, mielőtt főzöd (egy-két evőkaná... (2020.02.05. 15:39) Hajdina

Linkblog

Túróval töltött burgonya

2010.03.28. 20:52 EvlynRoe

Forrás: http://www.receptindex.com/burgonya/turoval_toltott_burgonya

 TÚRÓVAL TÖLTÖTT BURGONYA


 

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 25 dkg tehéntúró, 1 dl kefír, 10 dkg köményes sajt, 1 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só.

Elkészítés: Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. A túrót és a kivájt burgonyadarabkákat áttörjük, és kikeverjük a sovány tejföllel. Ízesítjük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal és sóval. A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé téve kb. 10-15 percig előmelegített sütőben sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekvegyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr381875799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása