Forrás: http://www.receptindex.com/burgonya/turoval_toltott_burgonya
TÚRÓVAL TÖLTÖTT BURGONYA
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 25 dkg tehéntúró, 1 dl kefír, 10 dkg köményes sajt, 1 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só.
Elkészítés: Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. A túrót és a kivájt burgonyadarabkákat áttörjük, és kikeverjük a sovány tejföllel. Ízesítjük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal és sóval. A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé téve kb. 10-15 percig előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítés: Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. A túrót és a kivájt burgonyadarabkákat áttörjük, és kikeverjük a sovány tejföllel. Ízesítjük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal és sóval. A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé téve kb. 10-15 percig előmelegített sütőben sütjük.