HTML

Receptek Vegyesen

Mindenféle receptek

Friss topikok

  • Gorni: @Ballainé Hajdu Gyöngyi: Mint a rizst, a hajdinát is pirítani kell, mielőtt főzöd (egy-két evőkaná... (2020.02.05. 15:39) Hajdina

Linkblog

Gofri

2010.03.09. 08:46 EvlynRoe

Gofri recept (édes, tejjel)

Gofri hozzávalók 14 db.

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg finom liszt
  • 1 citrom héja lereszelve
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 l tej
  • csipet só

Gofri készítése: szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk oda tesszük bele a kettészedett tojások sárgáját. Beletesszük még a cukrot, sót, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és a tejet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. Tálalhatjuk pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal izlés szerint.

Forrás:http://gofri.infobomba.hu/

Gofri recept tej nélkül (édes ropogós gofri)

Gofri hozzávalók 16 db.

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg finom liszt
  • 1 citrom héja lereszelve
  • 2 dl olaj
  • 7 dl langyos víz
  • csipet só

Ropogós gofri készítése: szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk oda tesszük bele a kettészedett tojások sárgáját. Beletesszük még a cukrot, sót, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és az olajat, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. Tálalhatjuk a gofrit pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal izlés szerint.

Krumplis gofri

Gofri hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 1 dl víz
  • só, bors ízlés szerint

Krumplis gofri készítése: krumplit megpucoljuk, megmossuk és a megtisztított hagymával együtt lereszeljük. Kézzel kinyomjuk a fölöslege levet. Mély tálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, az olajat, vizet és sóval, borssal fűszerezük. Ínyencek rakhatnak hozzá gril, vagy fokhagymás fűszerkeveréket is. Lefedve 10 percet pihentetjük. A megsült krumplis gofrikat ehetjük magára, pl. tartármártással, de tálalhatjuk hússal is amerikai mintára.

Sajtos gofri

Gofri hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 20 dkg trappist, vagy bármilyen keményebb sajt
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

Sajtos gofri készítése: A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a tojásokat, az olajt, a tejfölt, a lisztet és a sütőport. Jól összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. A forró gofrisütőbe merőkanállal merjük. A megsült gofrikat megkenhetjük tejföllel, és reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére izlés szerint.

Sonkás gofri

Gofri hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 20 dkg vékony szeletelt sonka
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • tej

Sonkás gofri készítése: A sonkát felszeleteljük és hozzáadjuk a tojásokat, az olajt, a tejfölt, a lisztet a sütőporral. Jól összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. A forró gofrisütőbe merőkanállal merjük. A megsült gofrikat ehetjük magára, de megkenhetjük tejföllel, és reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére izlés szerint.

 

Forrás: http://www.finomsagok.eoldal.hu/cikkek/sutemenyek/gofri-receptek

 

Hozzávalók:
Tésztához: 12,5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 20 dkg mélyhűtőt spenót, 1,2 dl tej, 3 tojás, késhegynyi sütőpor, só
Mártáshoz: 2 dl joghurt, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só.
Elkészítés módja: A felolvasztott vajba keverjük bele a tojásokat, majd a sót, a sütőporos lisztet. A felengedett spenót levet szűrjük le, és a spenótot keverjük a tésztához. Ontsunk annyi tejet hozzá, hogy a tészta sűrű legyen. Legalább 20 percet pihentessük, majd süssük ki. A mártáshoz keverjük a joghurtba a citromlevet, a sót, a préselt fokhagymát. A goffrikat ezzel a mártással kenjük meg.
Hozzávalók: 30 dkg sima búzaliszt, 2 db egész tojás, 20 dkg nagyon finomra őrölt porcukor, 15 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 1 dl víz, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál olaj , csipet só.
A tojásokat a vízzel és a tejszínnel habosra felverem, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Addig keverem, amíg az egész sűrű masszává áll össze. Lefedem, és legalább egy órán keresztül hagyom állni. Az ostyasütő lapot előmelegítés után olajjal bekenem, majd kis merőkanálnyi tésztát ráöntök. Gyorsan rányomom a kontaktsütő másik lapját, és a tájékoztatóban megadott ideig rajta hagyom. Ezután szétnyitom, a megsült tésztát (ha szükséges, falapát segítségével) leszedem és tetszés szerinti töltelékkel megkenve, félbehajtva kínálom.
Hozzávalók: 75gr margarin, 75 gr cukor, 1 tojás, 150gr liszt, 1/8l sűrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 gr száraztúró.
Keverje habosra a margarint, a cukrot és a tojássárgáját, majd dolgozza össze a liszttel, a sűrített tejjel, sóval, a reszelt citromhéjjal, és a simára kevert túróval. Végül adja hozzá a kissé megsózott tojásfehérjét és süsse ki.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 10 dkg liszt, 3 tojás, 7 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 3 paradicsom, 1 fej galambbegy- vagy más saláta, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál olaj, 1 csokor bazsalikom, csipetnyi cukor, só, őrölt bors, édesnemes pirospaprika
Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát, meghámozzuk, áttörjük. A zsiradékot habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a túrót, majd a lisztet, végül a burgonyapürét. 1/2 teáskanál sóval ízesítjük. A felmelegített gofrisütőt olajjal vékonyan kikenjük, és ráfektetünk 1-2 bazsalikomlevelet. Ráöntünk 1 púpozott evőkanál tésztát, és aranysárgára sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük meg. A tejfölben kikeverjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal, pirospaprikával és csipetnyi cukorral ízesítjük. A megmosott paradicsomot apró kockákra vágjuk, a salátát lecsöpögtetjük. Az ecetet kikeverjük az olajban, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A zöldségeket leöntjük a marinaddal. A burgonyagofrit a mártással és a salátával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő 1 1/2 óra
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.
Elkészítés módja: A puha margarint, a cukrot, az egész tojásokat habosra keverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A citromhéjat reszeljük le. A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tésztát jól dolgozzuk össze, annyira híg legyen, hogy a fakanálról lecsöpögjön. A kontaktgrillt melegítsük fel, margarinnal kenjük meg, ez utóbbit 3-4 darabonként ismételjük meg. A tésztából kb. 2 dl kenjünk szét az alsó rácson, csukjuk rá a felső részt úgy 3-4 percre. Aranybarnára süssük. Porcukorral megszórva, krémmel v. tejszínhabbal megtöltve fogyaszthatjuk, hidegen melegen egyaránt finom.
Hozzávalók: 100 g margarin, 50 g cukor, só, fél csomag vaniliás cukor, 3 tojás 1/4 l tej vagy joghurt, 20 gr élesztő, 350 gr liszt.
A habosra kikevert margarint keverje össze sóval, vaniliás cukorral, tojással, majd adja hozzá a langyos tejbe áztatott élesztőt és a lisztet. Alaposan dolgozza össze. Az így elkészített tésztát, kb. egy órán át, pihentesse. Még egyszer keverje át és süsse.
Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 6 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 ek. rum, 15 dkg darált mandula, 30 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 l. tej.
Hozzávalók: 1,75 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor,3 teáskanál cukor, 0,5 teáskanál só, 3 tojássárgája, 1/3 csésze olaj, 1,5 csésze tej, 3 keményre felvert tojásfehérje.
Elkészítés módja: Keverd össze a nem folyékony hozzávalókat. Add hozzá a tojássárgát, a tejet, majd az olajat. Óvatosan add hozzá a fehérjét, ne keverd erőteljesen. A goffrisütőre kb. félcsészényit önts. Szoktunk néha beletenni fahéjas reszelt almát is, szerintem nagyon finom.
Hozzávalók: 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 3 db tojás (egész), 3 dl tej, pici citromlé.
Elkészítés módja: Az egészet összekeverni, sütni.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 tojás, 5 dkg cukor, 1 csipet só, 3/4 l tej, 1 teáskanál narancs vagy rumaroma. Elkészítés módja: Szintén mintha palacsintatésztát készítenénk azzal a különbséggel, hogy a felvert tojásfehérjét a végén kell hozzáadni.
Hozzávalók: 250 g liszt, 2 tojás, 60 g margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 120 g cukor, csipet só, 0,15 l tej, késhegynyi szódabikarbóna (v. sütőpor).
Elkészítés módja: A felsoroltakból masszát készítünk, majd vízzel tejföl sűrűségűre hígítjuk. Egy adaghoz egy merőkanál massza szükséges (ez 4 részes goffri sütőhöz, mármint egy adag 4 kis téglalap)
Hozzávalók: 400 g liszt, 3 tojás, 120 g margarin, 1 csom. vaníliás cukor, 120 g cukor, csipet só, 0,5 liter tej, késhegynyi szódabikarbóna (sütőpor).
Elkészítés módja: Ezekből (vízzel) tejföl sűrűségű masszát készítünk - majd hozzáadjuk a 3 tojás felvert fehérjét.
Hozzávalók: 1,75 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 3 teáskanál cukor, 0,75 teáskanál só, 3 db tojássárgája, 0,3 csésze olaj, 1,5 csésze tej, 3 db keményre vert tojásfehérje
A hozzávalókat összedolgozzuk. Legvégén a keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. Nekem eddig mindig sikerült finom, ropogós gofrit készíteni. Lekvárt, vagy különböző pudingot és tejszínhabot szoktam rá tenni.
Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg edami sajt, 2 dl tejföl, 1 tasak sütőpor, 2 tojás, tej, só
A margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 db tojás, 50 dkg liszt, 1/2 l tej, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 kávéskanál citromlé vagy fahéj.
A hozzávalókat összedolgozzuk a tojások fehérjét habbá verve, a végén keverjük bele.
Sütés: A sütőformát kikenjük, kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk a formába.
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 17 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg Ráma margarin, 1/2 csomag sütőpor, 4 db tojás, 1 dl tej, 1/2 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliáscukrot, margarint, citromhéjat habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet és simára keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tésztával. A sütőt felhevítjük, és kenőtoll, vagy ecset segítségével, olajjal kikenjük. Egy adag tésztát a sütőközepébe téve, a tetőt rácsukva készre sütjük.
Hozzávalók: 1.75 csésze liszt, 2 tk. sütőpor, 3 tk. cukor, 0.5 tk. só, 3 tojássárgája, 0.33 csésze étolaj, 1.5 csésze tej, 3 tojásfehérje
Keverjük össze habverővel a lisztet, sütőport, cukrot, sót, keverjük bele a tojássárgákat, tejet, olajat. Adjuk hozzá óvatosan a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezután már ne keverjük erősen a masszát. Öntsünk belőle kb. 0.5 csészével a megolajozott, felmelegedett sütőfelületre, és süssük készre.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1/2 l tej, 7,5 dkg cukor, só, 10 dkg vaj (margarin is jó), 2 tojás, 10 g sütőpor.
Elkészítés módja: Összekeverjük, mint a palacsinta tésztát.
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 4 tojás, 10 dkg méz, 15 dkg kókuszreszelék, reszelt citromhéj, 4 kk. citromlé, 3 dl szódavíz, 20 dkg liszt, 1 kk. sütőpor.
Hozzávalók kb. 10 darabhoz: 25 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg cukor, 17 dkg akácméz, 17 dkg vaj vagy margarin, 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 3-4 evőkanál tej, 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, eper, szeder, ribizli, áfonya), 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál citromlé, néhány csepp vaníliaaroma, néhány csepp rumaroma, csipetnyi só
Elkészítés: A zsiradékot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a tojásokat és az aromákat. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és a krémbe szitáljuk. Belekeverjük a tejet is. A gofrisütőt felmelegítjük, olajjal vékonyan kikenjük, és a tésztából aranysárga lapokat sütünk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a cukorral és a citromlével. Belevegyítjük a kemény habbá vert tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket. A túrókrémet a gofrikkal kínáljuk.
Elkészítési idő 45 perc,
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 10 dkg méz, 4 tojás, 2 ek. rum, csipetnyi só, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 10-10 dkg kukorica és zabpehely, reszelt citromhéj, 1 pohár joghurt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekvegyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr551823184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása